Sunday 28 January 2018

Maze Runner: The Death Cure


Filmul "Labirintul" are la bază seria de cărţi cu acelaşi nume de James Dashner. Cărţile sunt 5 la număr însă filmul "Trament letal" (aşa e tradusă şi cartea "The Death Cure") cu numărul 3 am înţeles că este şi ultimul din serie.

Cele 5 cărţi au fost publicate la Editura Litera şi evident le am pe toate, şi evident încă nu le-am citit (le va veni si timpul lor). Acestea sunt :

- Labirintul. Evadarea (vol. 1)
- Labirintul. Încercările focului (vol. 2)
- Labirintul. Tratament letal (vol. 3)
- Labirintul. Ordin să ucidă (vol. 4)
- Labirintul. Cod: Arșița (vol. 5)

Întrucât nu am citit cărţile m-am dus la film fără nici o aşteptare decât cea lăsată de finalul filmului anterior - “Încercările focului”. Nu ştiu dacă este mai bine sau mai rău că nu am citit încă cărţile, depinde din ce unghi priveşti. Poate e mai bine să intri la film fără nici o aşteptare, nu de alta dar am văzut înainte de film trailer-ul pentru “Ready Player One” şi am fost dezamăgită de film înainte să îl văd (dar asta e o altă poveste pentru o altă dată)

La ieşirea din sală i-am dat nota 8 din 10, notă pe care mi-o menţin. Filmul are cursivitate, acţiunea se derulează firesc şi continuă destul de bine ce lăsase în filmul anterior, personajele evoluează natural. În ansamblu a fost un film bun care a avut momente care m-au ţinut în scaunul de cinema.

A fost destul de previzibil finalul, precum şi multe alte momente previzibile. Nu pot să spun că a fost ceva la care nu mă aşteptam,însă nu cred că acesta este scopul filmului. Ca şi film de acţiune bazat pe un roman YA s-a descurcat exemplar.

Recunosc că poate aş fi vrut un background pentru virus, însă nu prea avem parte de aşa ceva. Spune doar ceea ce ştiam deja – e un virus care te transformă în zombie, iar unii sunt imuni la virus (unii mai imuni decât alţii).

În final căpătăm destul de puţine răspunsuri (spre deloc) la mult prea multe întrebări apărute în primele două filme şi din pacate , deşi anunţat ca ultim film de serie, nu pare a fi ultimul, parcă mai aştepţi ceva, te lasă cu speranţa că va mai fi ceva.

Nu cred anul acesta voi avea timp să citesc cărţile, însă sunt pe lista mea – the long list.



2 comments:

  1. Pe scurt am citit primele 3 (nu am știut că de fapt sunt 5) și de atunci nu m-am mai uitat la film (am văzut doar primul). Cărțile sunt mult mai bune și mai SF, personajele și monștrii mai interesanți. Poate o să ma uit și eu la filme când apar toate...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sincer si eu initial am avut senzatia ca sunt doar 3 carti (fiind doar 3 filme) si cred ca anul trecut la Bookfest am vazut cartea cu numarul 4 si am decis ca e momentul sa verific totusi cate carti sunt.

      Dupa cele spuse de tine cred ca voi muta cititul cartilor mai devreme. Multumesc! :)

      Delete