Tuesday 2 May 2017

Agora

Ieri seara am vazut un film pe care voiam sa il vad de multa vreme. Mai mult de cat atat, in vremurile de demult cand aveam probleme cu computerul si cu internetul i-am cerut prietenului meu sa vina special de la Bucuresti cu filmul in brate. Si ... surpriza .... nu m-am uitat la el. Pana aseara. Si ce mare pierdere a fost.

Povestea in sine este frumoasa si e atat de complexa, si da, stiu are la baza realitati istorice, inclusiv moartea Hypatiei ( interpretata uimitor de bine de Rachel Weisz) are la baza o realitate istorica - e adevarat un pic infrumusetata, intrucat Hypatia nu a murit atat de usor, chiar a fost ucisa (cel mai probabil cu pietre) de un grup de crestini.


Despre "Agora" se vorbeste de multe cele mai multe ori in stransa legatura cu Alejandro Amenabar, regizorul filmului, acesta fiind cel de-al doilea film al lui in engleza. Bine asta am aflat azi dupa ce am cautat trailer-ul pentru postul de azi. Nu m-am uitat pentru regizor, si nici pentru Rachel Weisz. Mai de mult cand am citit prima data despre Hypatia am ramas impresionata de viata ei. Asta a si fost motivul pentru care am vrut sa vad filmul.

 Probabil o sa am suficiente critici in momentul asta, dar nu are cum sa nu te impresioneze modul in care crestinii din opresati devin cei care opreseaza. Si mai mult de cat atat vorbim de perioada romana cand ... cu totii stim cam cat de cruzi erau oamenii la acea vreme. Atata cruzime, doar pentru simplu motiv ca cineva crede ca ideea lui e mai buna de cat a altuia, si daca acela nu e de acord cu el il omoara.

Aaaa si sa nu uit Max Minghella, a fost bun, dar nu impresionant. Si nu cred ca faptul ca este fiul lui Anthony Minghella ar trebui sa ma impresioneze.

0 comentarii:

Post a Comment