Sunday 16 July 2017

D.Gray Man - sau cum sa termini la timp o poveste


Cam prin luna mai am inceput sa termin (da m-a exprimat corect) D.Gray Man. Acum ceva vreme in urma (cam vreo 2 ani in urma) am prins pe Animax (pe vremea cand difuza anime-uri bune) cateva episoade din D.Gray Man. Cam pana la momentul cand apare Krory, deci chiar la inceputul povestii.

Si uite asa m-am hotarat ca a venit timpul sa vad si cum se termina povestea. As vrea sa va spun ca ce poveste spectaculoasa si nemai ... dar nu e cazul. D.Gray Man se incadreaza foarte bine in genul sau. Fara a fi nimic spectaculos, este insa o poveste foarte frumoasa, bine scrisa si bine desenata, cu personaje bine conturate. Ideea de baza e ca daca va place genul cu siguranta va va placea si D.Gay Man.

Acum revenind la ideea initiala - cum sa termini la timp o poveste, recunosc ca nu am citit manga, am vazut doar anime-ul, insa ca orice curios (iar eu sufar de curiozitate cronica) am cautat sa vad care este poveste din spatele anime-ului - respectiv manga.

Nu am negat si nu voi nega niciodata valoarea originalului, valoarea cartii fata de film, ca sa prinzi ensenta trebuie sa te intorci la incepuri. Iar in cazul de fata manga. Insa dupa marea deceptie care a fost pentru mine Game of Thrones am inceput sa am o anumita fobie fata de povestile "reale".

Daca vreau sa vad "realitatea" deschis televizorul la ora 17 si cu siguranta dau de multe astfel de "realitati. Ideea unei carti si implicit a unui film e sa te scoata din lumea in care traiesti si sa te poarte intr-o cu totul alta lume. Dar daca lumea aceea e identica cu cea din care tocmai ai plecat, care mai e rostul?

Asa ca atunci cand am citit povestea din spatele anime-ului trebuie sa recunosc ca am simtit ca si D.Gray Man va face parte din lista de dezamagiri. Insa nu a fost asa, chiar a fost exact ce m-as fi asteptat sa fie - o poveste. Producarorii anime-ului au avut inspiratia sa opreasca povestea exact acolo unde a trebui. Si prin urmare in loc sa vad finalul "real", am avut parte din un final plin de speranta. Iar speranta aceea m-a facut sa iau iar in mana o carte si sa imi cumpar un bilet de film la cinema, pentru o noua poveste intr-o noua lume.

Ca si nota de final, vorbeam ma inceput de curiozitatea mea cronica - scena de final cu Allen in uniforma de general in lupta cu Contele Milenar mi-a starnit curiozitatea.

0 comentarii:

Post a Comment