Despre mine

A fost odata, ca niciodata… cam pe vremea cand pentru mine lumea era atat de mare pe cat puteam sa o cuprind cu ochii si tot ce vedeam era un nou miracol pentru mine. In acele vremuri ascultam cu ochii mari deschisi povesti spuse de bunicul meu, si prin fata ochilor mei uimiti se perindau Feti-Frumosi si castele, lumi necunoscute si totul avea sens pentru mine. In vremurile acelea mama avea pentru noi undeva in biblioteca o carte mare cu coperti groase , maro. Pentru mine era un mister cartea aceea pentru ca era asa urata si din ea ieseau lumi atat de frumoase. Nu intelegeam cum gandacii aceia mari si negri insirati pe foile albea ale cartilor ar putea sa ascunda mistere atat de mari.

Cu timpul gandacii aceia mari s-au transformat pe caietele mele de scoala in litere albastre, patate de cerneala. Si am descoperit iar cartea aceea mare cu coperti groase, maro, iar acum stiam cum sa descoper taina acelor pagini, umplute de data asta cu litere mari si frumoase. Am descoperit atunci unul din basmele clasice : “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”.
Insa atunci am vazut ca pot sa descoper noi taine in carti mai mari si mai frumoase, si am abandonat cartea in acelasi colt de biblioteca in care statuse pana atunci, nebagata in seama de nimeni. Si eu trecut ani in care am descoperit ca lumea e mai mare de cat pot cuprinde ochii mei, si ca mai totul din jurul meu are si o explicatie si ca miracolul care ieri era pentru mine , acum era doar normalitate.

Apoi s-a intamplat ceva, am cunoscut un copil, un copil care mi-a adus aminte ... nu , nu de copilarie ... mi-a adus aminte de cartea cu coperti groase, maro din biblioteca. Am redescoperit povestea de demult , “Tinerete fara baranete si viata fara de moarte”. Si in timp ce citeam am trecut impreuna cu Fat-Frumos prin toate incercarile, pana am ajuns impreuna in Valea Plangerii, locul in care Fat-Frumos isi aduce aminte de casa, de familie si de tot ce ii era mai darg. Acolo in Valea Plangerii impreuna cu el, mi-am adus aminte de ceva ce imi era mie candva drag .. POVESTILE. Acolo in Valea Plangerii s-a nascut o alta Vale : Valea Povestilor.

De atunci si pana acum Valea s-a umplu cu tot mai multe povesti. In Valea Povestilor am descoperit oameni care mi-au schimbat viata pentru totdeauna: J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis, J.K. Rowling, Terry Pratchett, sunt doar cateva mici exemple din sirul imens de oameni care au spus ca lumea nu e doar asa cum o vedem ci e atat de mare incat doar prin fantezie poti sa o vezi.

Bine ati venit in Valea Povestilor!

0 comentarii:

Post a comment