Tuesday 1 May 2018

Festivalul Roman Apulum 2018 - ziua 3

La momentul când scriu am ajuns deja acasă la mine în Bucureşti aşa că am lăsat în urmă Alba Iulia şi festivalul. Prin urmare acum pot să spun şi o impresie generală asupra festivalului. Însă înainte de asta să vă povestesc despre ultima zi de festival – pentru mine.
Pentru că ziua 3 a fost de fapt un bonus (festivalul este gândit ca un festival de week-end) şi activităţile au fost mai limitate. Asta nu înseamnă că nu au fost la fel de interesantă şi captivantă ca şi celelalte. 

Am văzut pentru ultima dată parada militară, de data aceasta restrânsă având în vedere că o parte din trupe deja plecaseră. Pentru cei care ne urmăriţi şi pagina de Facebook Valea Povestilor  aţi putut vedea ieri un clip cu ce a însemnat parada militară.
Apoi a urmat ceva extrem de interesant, respectiv  Floralia – jocuri în onoarea zeiței Flora, jocuri care au însemnat atât dans cât şi lupte cu gladiatorii. Iar dansurile nu s-au terminat aici au continuat şi după, grupul de dans Magna Nemesis a fost însoţit de data asta de nişte fetiţe extraordinare – Minor Nemesis.




Am avut din nou parte de demonstraţii militare, de data aceasta interactive. Doi spectatori au fost îmbracaţi în uniformă şi li s-a oferit un mic instructaj militar, iar soldaţii romani au făcut mai multe manevre demonstrative. Totul s-a finalizat cu o îmbraţisare a participanţilor fie ei romani fie daci.
La final am avut parte de lupte cu galdiatori. Poate pentru că era la final, poate pentru că pe undeva lucrurile erau mai relaxate şi luptele au fost la fel. Nu ştiu dacă au avut un scenariu, sau dacă au improvizat, important este că ceea ce am văzut mi-a placut.





Acum că am ajuns acasă şi pot să ma uit în urmă la ce a însemnat pentru mine Festivalul Roman Apulum pot să spun un singur lucru : abia aştept să revin!

0 comentarii:

Post a Comment