Wednesday 8 February 2017

Julie & Julia

Zilele trecute am revăzut un film care, în mod cu totul şi cu totul surprizător m-a impresionat foarte tare cand l-am văzut prima dată, şi pot sa spun că m-a impresionat chiar şi mai mult la a doua vizionare.

Filmul se numeşte Julie & Julia si vorbeşte despre două femei - Julia Child şi Julie Powell. Julia Child este autoarea unei cărţi de bucate (aparent a avut un impact uriaş asupra gătitului în SUA) iar Julie Powell este o tânără care încă nu şi-a găsit un drum în viaţă şi prin urmare hotărăşte să gătească toate reţetele din cartea Juliei Child pe parcursul unui an şi in timpul acesta să îşi povestească întreaga experienţă pe un blog.



Filmul este bazat pe fapte reale şi urmăreşte cele două femei la distanţă în timp de 50 de ani în perioadele lor cele mai dificile - Julia în timp ce învaţă să gătească şi apoi scrie cartea, iar Julie în timp ce încearcă să se descopere pe sine gătind si scriind.

Povestea în sine nu pare extraordinară, sunt lucruri care se întâmpla in fiecare zi, lângă noi. Motivul pentru care pe mine personal m-a impresionat filmul este că pe undeva am simţit o legătura cu personajele. Da cu ambele. Julia a trebuit să învingă o multitudine de prejudecăţi ca să poată scrie cartea, iar Julie cumva şi-a pierdut drumul şi încearcă să il regăsească in ceva ce face cu pasiune zilnic.

Pare ciudat că acestea sunt motivele pentru care mă identific cu personajele, însă aşa este : ca şi Julia a trebuit şi înca simt ca trebuie să dărâm sute de prejudecăti ca să ajung acolo unde îmi doresc. Şi tocmai pentru ca sunt atât de multe piedici, cumva simt că am renunţat la ceea ce îmi doream la început, iar acum ca şi Julie mi-am pierdut drumul şi recunosc sincer ca înca nu stiu cum să ajung la el.

Prin urmare ca şi Julie am decis să fac zilnic ceea ce îmi place şi să îmi povestesc experienţa aici pe blog până la momentul când, întocmai ca şi Julie îmi voi descoperi drumul.

Dacă nu aţi văzul filmul şi ca şi mine vă simţiţi pierduţi aruncaţi un ochi, e o lecţie frumos spusă.

1 comment:

  1. Pe sufletul meu aceasta prezentare a filmului, cred ca aceste cautari interioare ne macina pe majoritatea...un film ce merita cu siguranta a fi vazut! Spor la cuvinte potrivite in continuare...

    ReplyDelete